Anton

 

 

Nieuwe media uit een oude kruik

Het maken van cultuurhistorische programma’s in combinatie met het toepassen van nieuwe media heeft altijd mijn bijzondere interesse gehad. Wonend in Suriname werd dit nog eens aangewakkerd door mijn toenmalige vooruitstrevende werkgever.
Eenmaal terug in het Nederland kreeg ik daar in dienstverband onvoldoende ruimte voor. Daarom begon ik in 1987 voor mezelf. Eerst vanuit een eenvoudige schuur in Veendam, daarna vanuit een prachtig historisch pand in Beetsterzwaag.
Na in Friesland zestien jaar educatieve programma’s te hebben gemaakt, werd Bellingwolde de nieuwe plaats van vestiging. Een weloverwogen keuze, omdat juist daar voor mij als Groninger het achterland immens bleek. Weer viel de keuze op een historisch pand, nu uit 1809. Van binnen en van buiten nog grotendeels authentiek. Een inspirerende omgeving om als senior mijn passie vorm te kunnen geven.

Tijdens een van mijn projecten in het Westerkwartier van de provincie Groningen raakte ik gecharmeerd van het wierdendorp Niehove in. En laat daar nu juist een pand met het mooiste uitzicht over het  beschikbaar gekomen zijn. Vanaf de het hoogste punt van de wierde kijken we sinds juni 2016 uit over het Nationaal Landschap Humsterland.